Na een grondige opknapbeurt zijn eerder deze maand de “Welkom in Rheden” borden teruggeplaatst met daarop de nieuwe foto’s. Dinsdagavond werden drie van vier winnaars met een klein formeel tintje bij hun eigen bord bedankt voor hun inzending.

In totaal zijn er 4 borden vernieuwd met ieder een eigen foto. Er zijn derhalve dus ook 4 winnaars. De winnende foto’s zijn gemaakt door Bea Meijer, Martin de Jongh, Sander Grefte en Wouter Rijnbende.

De borden zijn geplaatst op de invalswegen van het dorp Rheden. Komend vanaf Velp richting Rheden vinden we een bord met een edelhert vlak voor de rotonde aan de Arnhemse Straatweg; deze foto werd gemaakt door Bea Meijer. Eveneens aan de Arnhemse Straatweg, maar nu vanuit de richting van De Steeg komend, staat ter hoogte van Hotel de Valkenberg (rode kruis) een bord met een foto van het schaapscheerdersfeest; deze foto werd gemaakt door Wouter Rijnbende. Komend vanaf de Posbank zien we vlak voor de rotonde bij pannenkoekhuis Strijland het bord van Martin de Jongh; een racefietser die tijdens de Giro tourtocht langs het pontje van Rheden fietst. Het 4e bord vinden we als we vanaf de A348 Rheden binnenkomen. Een kleurvolle foto van onze posbank, gemaakt door Sander Grefte.

Rheden voor Oranje heeft het beheer van de borden samen met Reklamat overgenomen van Stichting Rheden Promotie, die de borden eerder in beheer had. Begin januari 2017 riep RVO via sociale media mensen op foto’s in te sturen die op de vernieuwde welkomstborden konden pronken. Uit alle inzendingen heeft Reklamat samen met Rheden voor Oranje de winnende foto’s gekozen.