De weersverwachting vooraf was, net als in heel Nederland, niet positief. Alle Koningsdagfeesten in Nederland hebben het gemerkt. Maar in Rheden zat de stemming er goed in. Na een paar jaar afwezigheid werd in Rheden door de Oranjevereniging Rheden voor Oranje dit jaar weer de Koningsdagoptocht georganiseerd. De Stichting Rheden Promotie organiseerde de Koningsdag kleedjesmarkt en jongerenactiviteiten en er was onderling afgesproken om elkaar te versterken. In de aanloop naar Koningsdag was deze samenwerking al te merken en op Koningsdag zelf werd het voor iedereen zichtbaar.

Op dinsdag was al de mogelijkheid om op het mr. B. van Leeuwenplein de fietsen, steps, skelters etc. te versieren. Bijgestaan door de vrijwilligers van Rheden voor Oranje kreeg iedereen de mogelijkheid om te versieren. Slingers, ballonnen, oranje tape, vlaggetjes. Het was er allemaal en het was gratis. Er waren er nog veel die het slechte weer trotseerden en zo de versiering voor Koningsdag al vroeg klaar hadden. Anderen hebben thuis aan hun verrassende versiering gewerkt. En op Koningsdag waren ze er allemaal; prachtig versierd en vol goede zin. Hier kon geen slecht weer tegenop, het plezier en het feest verdreef het.

Er waren hele mooie prijzen te winnen en de jury bestaande uit Harry Brouwer van Ons Huis en wethouder Ronald Haverkamp hadden de dankbare, maar moeilijke taak om de winnaars te bepalen. Nadat de vlag werd gehesen, symbolisch door de voorzitters van Rheden voor Oranje, Geertjan Groot, en Rheden Promotie, Marc van Meeteren, om zo de samenwerking te onderstrepen, werd het Wilhelmus gespeeld door het Rhedens Fanfare Corps en de March & Showband gezamenlijk. Wethouder Haverkamp maakte vervolgens de winnaars bekend. De hoofdprijs bij de meisjes (twee paardrijlessen) ging naar Nicky en de hoofdprijs bij de jongens (twee kaartjes voor Vitesse) ging naar Fabian.

De optocht begon en werd vooraf gegaan door de heer Arentse, die in zijn prachtige bolide de heer Haverkamp een lift gaf naar villa Rhederhof. De March & Showband volgde, waarna de versierde kinderen en ouders volgden. De optocht was meer dan geslaagd. Bij Villa Rhederhof werden vervolgens de prijzen uitgereikt en namen de festiviteiten van Rheden Promotie een aanvang.

Volgend jaar weer? Natuurlijk!

├łn, als het weer meezit wordt het feest nog mooier.