Verkeersregelaars van Rheden voor Oranje (RVO), Stichting Avond Vierdaagse Rheden (A4D) en March & Showband Rheden (MSR) hebben woensdag en donderdagavond, tijdens de Avondvierdaagse in Velp, meegedaan aan een praktijkinstructie voor verkeersregelaars. Onder toeziend oog van oud politieagent Kees Prins werd het handelen van de regelaars in praktijk getoetst en werden tips en verbeterpuntjes besproken.

Veel evenementen kunnen vandaag de dag alleen nog georganiseerd worden door de inzet van vele vrijwilligers. Zo ook het regelen van het verkeer; een taak waar de politie vandaag de dag niet voldoende capaciteit meer voor heeft en welke taak vaak wordt overgenomen door Evenementen Verkeersregelaars. De opleiding tot verkeersregelaar wordt gegeven via een cursus via het internet. Vorig jaar hebben RVO en A4D de handen ineen gesloten en bij de Gemeente Rheden aan de bel getrokken. Onze regelaars staan er natuurlijk niet alleen voor de veiligheid van de deelnemers van het evenement, hun eigen veiligheid is ook van wezenlijk belang. Er was grote behoefte ontstaan om het handelen wat hen geleerd werd via de elektronische cursus af en toe ook eens in praktijk te toetsen onder toeziend oog van een ervaren politieagent. De Gemeente Rheden heeft hieraan gehoor gegeven en sinds vorig jaar is er nauw contact tussen de Verkeersregelaars en de Gemeente Rheden om dit voor alle partijen in goede banen te leiden.

RVO, A4D en MSR hebben allen verkeersregelaars die met enige regelmaat de weg op gaan. Woensdag 7 juni en donderdag 8 juni waren zij uitgenodigd voor een praktijkinstructie tijdens de Avondvierdaagse in Velp. Donderdag vond dit plaats op het kruispunt Hoofdstraat-/Kennedylaan bij het oude postkantoor in Velp. Waar normaal gesproken het gegeven stopteken wordt opgeheven met een oprij teken, kan zoiets niet op zo’n druk kruispunt met verkeerslichten. Vandaar dat hier geen oprij teken werd gegeven, maar werd gewezen op de verkeerslichten die weer gerespecteerd moesten worden zodra het stopteken werd opgeheven.