De eerste Koningsdag nieuwe stijl kan voor Rheden voor Oranje niet beter worden omschreven dan een geslaagd feest. Meer dan 250 kinderen kwamen met hun ouders naar het Mr. Bart van Leeuwenplein om te genieten van alle spelletjes die daar voor hen georganiseerd waren. De slechte weersvoorspellingen bleven uit en op een kleine bui na, was het de hele dag droog. Temperatuur had wel een paar graadjes warmer morgen zijn maar dat mocht de pret voor de kinderen niet drukken.

Even voor tien uur kwamen de eerste bezoekers van de kleedjesmarkt al met hun spullen. Met een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje vroegen vele kinderen zich al af “moeten we naar binnen, of mogen we ook buiten zitten?” Voor de organisatie maakte het niet veel uit. De ruimte buiten was gereserveerd en in verband met de verwachte regen had Partycentrum ‘Ons Huis’ de zaal leeggemaakt zodat de kinderen daar terecht konden met hun kleedjes. De kinderen mochten zelf kiezen, binnen òf buiten.

Het feest werd om 11.00 officieel geopend door wethouder Ronald Haverkamp en RVO voorzitter Geertjan Groot. Terwijl twee mannen van de vrijwillige brandweer Rheden de vlag hezen werd het Wilhelmus gespeeld door March & Showband Rheden.

Dat March & Showband Rheden het Wilhelmus stond te spelen was niet het oorspronkelijke plan. De band verleent normaliter haar medewerking bij een rondgang door het dorp, maar omdat er dit jaar geen optocht met versierde fietsen was had RVO de vereniging al laten weten dat haar hulp dit jaar niet nodig was. Zoals op alle flyers stond aangegeven zou het Rhedens Fanfare Corps haar medewerking verlenen aan Koningsdag. Drie weken voor Koningsdag zegt het nieuwe bestuur van het RFC plotseling deze door het oude bestuur aangegane en bevestigde overeenkomst af, omdat ze niet voldoende muzikanten hebben om het Wilhelmus te kunnen spelen tijdens Koningsdag. Gelukkig wist March & Showband Rheden op zeer korte termijn voldoende leden te vinden die bereid waren hun Koningsdagplannen enigszins aan te passen zodat er alsnog een Wilhelmus gespeeld kon worden tijdens de opening. Chapeau!

Uiteraard ook een heel hartelijk dank voor alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om deze dag mede mogelijk te maken, met name voor de heren van Big Noise die het feest de hele dag muzikaal ondersteund heeft. Rheden voor Oranje kijkt trots terug op een geslaagde dag en hoopt volgend jaar nog grootser uit te kunnen pakken.

Huisfotograaf Wouter Rijnbende maakte voor ons weer een mooie fotoserie;

Click hier voor het volledige fotoverslag van Koningsdag!