Mede dankzij het schitterende weer kwamen veel kinderen met hun ouders meelopen in de jaarlijkse lampionnenoptocht in Rheden. De lampionnenoptocht werd muzikaal ondersteund door 4 muziekkorpsen. Het Rhedens Fanfare Corps speelde bij het verzamelen op het plein bij de pomp. In de lampionnenoptocht liep Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt uit Velp direkt achter de aanhangwagen met de grote lampion. Even verderop gevolgd door March- & Showband Rheden uit Rheden en last but not least de Gelreband uit Dieren. Tussen de muziekkorpsen in liepen honderden jeugdige wandelaars met hun ouders.

Zoals vooraf aangekondigd in de media liep de route dit jaar anders dan voorgaande jaren. In plaats van te vertrekken in de richting van de Groenestraat, liep de optocht dit jaar de andere kant op: Oranjeweg – Methorsterweg – Waardweg – Oranjeweg – Massenweg – Korenbloemstraat – Klaproosstraat – Worth Rhedenseweg – Mauritiusstraat – Europalaan – Esperantostraat – Massenweg – Arnhemseweg – Mr. B. van Leeuwenplein – Schoolweg – Groenestraat – om vervolgens weer terug te komen bij het plein bij de pomp. Bij het plein werden de wandelaars onthaald met warme chocolademelk en een versnapering. De muziekkorpsen die in de optocht meeliepen speelden elk nog wat nummers.

Wouter Rijnbende maakte foto’s voor Rheden voor Oranje. Een uitgebreid fotoverslag vind je op http://www.rynbende.com/photoalbum/2017/170310lampionnenoptocht/