Het Mr. Bart van Leeuwenplein in Rheden was op Koningsdag omgedoopt in een heus Oranjeplein. De kinderen konden de hele dag gratis spelen met divers spelmateriaal en konden daar zelfs nog een ijsbon mee verdienen die ze naar keuze konden inleveren bij IJssalon Maarten Liet of bij IJsclusief. Op de kleedjesmarkt was het gezellig druk; meer dan 50 kinderen hadden zich ingeschreven.

De vrijwilligers van Rheden van Oranje waren ‘s morgen al om 07.00 op pad om het Bart van Leeuwenplein in orde te brengen voor de feestelijke dag. Vanaf 11.00 konden de kinderen komen spelen. Klokslag 12.00 werd Koningsdag formeel geopend door burgemeester Carol van Eert en RvO bestuurslid Wouter Rijnbende. De vrijwillige Brandweer Rheden hees de vlag, en March & Showband Rheden speelde het Wilhelmus. Bignoise heeft de dag muzikaal opgevrolijkt.

Na de opening konden de kinderen genieten van een (eveneens gratis) lunch die hun namens de Oranjevereniging werd aangeboden. Daarna konden zij de rest van de middag gezellig spelen.

Dank je wel Brandweer Rheden voor het hijsen van de vlag, March & Showband Rheden voor het spelen van het Wilhelmus,
Burgemeester Carol van Eert voor het openen van Koningsdag, Discotheek Bignoise voor het verzorgen van de muzikale invulling van de hele dag, vrijwilligers van Carnavalsvereniging de Heiknüüters voor jullie hulp ‘s morgens, Bianca Kalksma voor jouw hulp met opbouwen, en verder alle vaste vrijwilligers van RvO.

En uiteraard ook bedankt sponsoren, want jullie bijdragen maakt het mogelijk dat wij de kinderen zo’n feest kostenloos kunnen aanbieden.

Click op onderstaande foto voor meer foto’s van Koningsdag Rheden 2018.