Op donderdag 27 april organiseert Rheden voor Oranje in samenwerking met Party centrum Ons Huis Koningsdag in Rheden. Rondom het Mr. B. van Leeuwenplein wordt een gezellig feestje gebouwd met allerlei activiteiten.

Om 11:00 wordt Koningsdag officieel geopend door Wethouder Ronald Haverkamp en RVO voorzitter Geertjan Groot. Twee leden van de vrijwillige brandweer Rheden zullen de vlag hijsen.

Aansluitend aan de opening zijn er diverse activiteiten rond het Mr. B. van Leeuwenplein. Zo is er een Skelterbaan, een Rollerbaan, een Steprace, Straattekenen, Stokvangen, Springkussen en Biathlon schieten. Oh… en… vraag ook om een stempelkaart waarop je activiteiten worden afgestempeld, want als je alle activiteiten een keer gedaan hebt, krijg je een ijsbon die je naar keuze kunt inleveren bij IJssalon Maarten Liet óf bij IJsclusief !

Ook is er een kleedjes markt waar kinderen een leuk zakcentje kunnen verdienen door een nieuwe eigenaar te vinden voor de spulletjes die ze zelf niet meer gebruiken. Wil je ook nog een plek en heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan snel op de website! Dat kan via de volgende link: http://www.rhedenvoororanje.nl/aanmelden-kleedjesmarkt/

Tussen 12:00 en 13:00 kunnen de kinderen van de Rhedense scholen genieten van een gratis lunch met drinken. Op school hebben zij hiervoor een affiche ontvangen met een lunchbon.

Het podium op het plein is vanaf ongeveer 11:30 tot 15:00 vrijgehouden als “open podium”. Lokale bandjes (Rheden en omgeving) hebben de mogelijkheid hun muzikale talent ten gehore te brengen. Speel jij in een band, ben je zanger en lijkt het je leuk om eens een écht optreden te verzorgen voor publiek? Meld je dan nog zo snel mogelijk aan bij Harry Brouwer van “Ons Huis” (026-4952019) of bij Patricia Bongers van Oranjevereniging RVO (026-4954572).
Big Noise verzorgt de geluidsinstallatie en de muziek.

Koningsdag eindigt voor Rheden voor Oranje om 17:00, maar, het feesten gaat dan nog gewoon door… In de namiddag organiseert Partycentrum “Ons Huis” nl. een optreden van showband Total Eclipse!

Rheden voor Oranje organiseert veel voor het dorp, maar kan dat niet zonder hulp. Wilt u RVO een handje helpen bij activiteiten, meldt u dan als vrijwilliger via info@rhedenvoororanje.nl. Via de website www.rhedenvoororanje.nl kunt u zich ook als lid aanmelden van de Oranjevereniging. U steunt hiermee RVO én krijgt ook nog eens 2 gratis entree kaartjes voor een attractie tijdens de kermis (eind mei).