Maar liefst 311 schoten kostte het voordat Jan Lourens Krähe tot schutterskoning 2018 kon worden uitgeroepen. Voor het eerst in de geschiedenis van het vogelschieten bij RvO waren 9 rondes nodig om de vogel kapot te schieten.

Volgens de reglementen van het schieten zijn 3 rondes inbegrepen in het inschrijfgeld. Soms is dan nog een extra ronde nodig die RvO meestal voor haar rekening neemt, maar nu, waren er zoveel rondes nodig dat de kosten de pan uitstegen. 1 Ronde werd gesponsord door Nico, de nieuwe eigenaar van Ons Huis. Schoonheidssalon Angela nam ook een ronde voor haar rekening. De laatste ronden kwamen door gemeenschappelijke bijdragen van de schutters.
Discotheek Bignoise verzorgde de hele dag de muziek voor RvO. Dank je wel Roel!

Bij het Plein aan de Pomp had Rheden voor Oranje een rodeostier geregeld. Diverse stoere jeugdigen wilde toch wel eens een poging wagen om die te bedwingen. 1 persoon heeft zelfs een volle minuut in het zadel weten te zitten op de zwaarste stand. Super!
Deze rodeo stier is gesponsord door  ABC Workshops, het bedrijf van onze voorzitter Geertjan Groot. Zie ook dit bericht.

27 mei was ook de dag van de jaarmarkt. Met diverse kraampjes en stands van lokale winkeliers was het een gezellige boel. Tegenover de Read Shop gaf het Rhedens Fanfare Corps een concert. Dweilorkest 94½ vrolijkte de hele jaarmarkt op door 2 uur spelend over de jaarmarkt te lopen. Kleinere kinderen konden een ritje maken op een pony.

Een volledig overzicht van alle foto’s vind je op de website van ons bestuurslid Wouter Rijnbende. Click hier !