Rheden voor Oranje organiseerde zaterdagavond 10 maart haar jaarlijkse Lampionnenoptocht. Hoewel de temperatuur al bijna 20 graden hoger was dan vorige week, begon het jammer genoeg kort voor aanvang van de optocht te regenen. Toch mocht dat de pret niet drukken. Er waren veel mensen op de optocht afgekomen en er liep een lange stoet met kinderen door Rheden.

Bij aankomst bij het Plein bij De Pomp kregen de kinderen nog een warme beker chocolademelk en wat lekkers, volledig gesponsord door Coop Rheden. Dank je wel Coop! (en vanzelfsprekend natuurlijk ook dank je wel voor onze banner-sponsoren, want ook die zijn hard nodig om evenementen als deze mogelijk te maken; hier zullen er later nog aandacht aan besteden).

De optocht werd muzikaal door diverse muziekverenigingen ondersteund. Bij het verzamelen op het Plein bij De Pomp speelde het Rhedens Fanfare Corps. Voorop in de optocht liep March & Showband Rheden, verderop gevolgd door Muziekvereniging Excelsior Ellecom-/De Steeg (die dit jaar haar 125 jarig jubileum viert) ondersteund door enkele leden van MDVS Doesburg. Mr. H.M. van der Zandt die ook ieder jaar van de partij is was, kon dit maal vanwege vele zieken geen verantwoord optreden neerzetten. Beterschap aan alle zieken, en volgend jaar beter.

De Oranjevereniging organiseert de Lampionnenoptocht jaarlijks op 10 maart ter ere van huwelijk van prins Claus en prinses Beatrix.

Voor een volledig overzicht van alle foto’s verwijzen we naar de website van (bestuurslid) Wouter Rijnbende.