Aanmelden “Heel Rheden bakt”

Op donderdag 27 april organiseert Rheden voor Oranje de bakwedstrijd ‘Heel Rheden bakt’. De bakwedstrijd vindt plaats op Meester B. van Leeuwenplein. Om de bakwedstrijd eerlijk te laten verlopen, zullen er twee leeftijdscategorieën gemaakt worden. De eerste leeftijdscategorie is tot 16 jaar en de andere categorie is 16 jaar en ouder.

Presentator ‘André van Duin’ zal samen met jou, jouw eigen gemaakte baksels bekijken. Vervolgens zal jouw baksel vakkundig geproefd en beoordeeld worden door onze jury ‘Janny van der Heijden’ en ‘Robèrt van Beckhoven’. Uiteindelijk zal in elke leeftijdscategorie de meesterbakker van Rheden 2023 uitgeroepen worden. Later is het mogelijk om jouw baksel te verkopen voor €0,50 per stuk.

Om van ‘Heel Rheden bakt’ een succes te maken, zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je bakt alleen of samen met iemand
  • Kant en klare baksels worden niet beoordeeld
  • Jouw baksels moet iets te maken hebben met Koningsdag, 450 jaar Rheden of Rheden voor Oranje
  • Baksels moeten op het moment van beoordelen klaar zijn, er is geen mogelijkheid om dit op het plein af te bakken of af te maken
  • Je kunt zelf jouw eigen baksel tillen of bij de jury op tafel zetten

‘Heel Rheden bakt’ zoekt dus Rhedenaren van jong en oud die graag zijn of haar bakkunsten wilt laten zien en proeven. Dus kun jij goed bakken, heb jij oog voor detail en fantastische smaakpapillen? Meld je dan gauw via onderstaand formulier aan en wie weet word jij straks meesterbakker van Rheden 2023!