450 Jaar Rheden 2023, 15 april

Dit jaar viert de gemeente Rheden haar 450-jarig bestaan en dat wordt uiteraard gevierd!

Op zaterdag 15 april 2023 start het feest met een bevrijdingsrit, Keep them Rolling. Deze bevrijdingsrit zal de historische route van april 1945 rijden en gaat langs alle dorpen in de gemeente Rheden. De rit zal starten in Velp en eindigen in Laag-Soeren. Vanaf 10.30 uur zullen wij te vinden zijn op het Meester B. Van Leeuwenplein. Hier kun je genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers onder muzikale begeleiding. Ook voor de kinderen zullen er een paar activiteiten zijn onder begeleiding van de scouting. Rond 11.30 uur komen de auto’s van de Keep them Rolling langs, zij zullen even stil staan bij het plein.

Een gedeelte van de route zullen wij versieren met vlaggen, om 450 jaar Rheden te vieren. Wij zorgen ook voor kleine vlaggetjes, zodat wij met jullie langs de kant van de route de colonne kunnen verwelkomen.

6 maanden lang vieren wij 450 jaar Rheden op allerlei verschillende manieren. Van sportcompetities en de Posbankloop tot aan voorstellingen in De Pinkenberg, scheurkalenders, exposities en 7 dorpsfeesten. Het dorpsfeest van Rheden zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober. Meer informatie kun je vinden op rheden.nl/rheden450jaar.

Aan het programma voor het dorpsfeest in Rheden op 7 oktober wordt nog hard gewerkt. Het definitieve programma zal tijdig worden gecommuniceerd via diverse (social)media.